Kulinarne lato 

Klasa 2a w drugim okresie nauki rozpoczęła realizację innowacji pedagogicznej: Zdrowe dzieci to my. Aby uroczyście zakończyć ten etap projektu w roku szkolnym 2024/2025 uczniowie wraz z paniami zorganizowali śniadanie w kuchcikowie.

Mali kucharze w akcji

Dzieci samodzielnie przygotowywały stanowiska pracy. Podzielone zostały również zadania w poszczególnych zespołach. Mali kucharze wybijali jajka, przesiewali mąkę przez sito i dodawali mleko.  Każda grupa mogła ponownie przećwiczyć też obsługę miksera. 

Niektórzy uczniowie pierwszy raz mogli samodzielnie usmażyć coś na patelni. 

Owocowe naleśniki 

Dzięki sprawnym działaniom kucharzy powstały owocowe naleśniki. Dzieci wybierały do swojego naleśnikowego śniadania dżem, truskawki oraz śmietanę. Co warte odnotowania każdy zjadł minimum jednego naleśnika własnej produkcji i niewiele osób wybrało dziś cukier. Zdecydowanie rządziły truskawki!

Kulinarne lato.